kreativne inovacije images
Početna Konsalting usluge O nama Klijenti Projekti SME WEEK 2010.-2015. Poslovna putovanja Konferencije i poslovni skupovi

Turizam - zajednička šansa za uspeh - Zaječar 22. / 23.decembar 2015.

udruzenje

Poslovno okupljanje privrednika Kladova i privrednika Zaječara održano je 23.12.2015. u prostorijima Regionalne Privredne Komore Zaječar. Na konferenciji je bilo 24 učesnika, privrednika iz Kladova, Zaječara i Negotina. Organizatiori ovog poslovnog okupljanja su predstavnici Udruženja Privrednika Đerdap i Kreativne Inovacije doo.

Privrednici Kladova su krenuli iz Kladova u ranim jutarnjim satima kako bi obišli privrednike Negotina. Bili su u poseti pivarama i vinarijama. Obišli su rajačke pivnice, Vinarije u Rogljevu i Rajcu. Tada su imali prilike da se upoznaju sa proizvodima privrednika i da pogledaju kako su opremljeni smeštaji i uporede sa svojim smeštajnim kapacitetima u Kladovu. Zajednički problem privrednika koji nude smeštaj je slaba poseta gostiju tokom zimskih meseci.

zajecar zajecar zajecar

Okvirno je napravljen plan da se organizuje međusobno promovisanje proizvoda. Privrednici bi se snabdevali proizvodima jedni od drugih, a zainteresovanim gostima bi uz te proizvode ponudili i prateći program transporta i obilaska Negotina, odnosno Kladova.

Na konferenciji je zaključeno da je potrebno je osmisliti ambalažu za proizvode i napraviti police na kojima bi stajali proizvodi. Takođe će biti potrebno da se formira cena proizvoda i definišu međusobne obaveze i odgovornosti privrednika. Ovo će biti jedan od ciljeva Udruženja koji će biti potrebno ostvariti tokom 2016.godine

zajecar zajecar zajecar

Tokom konferencije je bilo reči o popunjenosti smeštajnih kapaciteta Zaječara, kao i turističkim aktivnostima tokom zimskog perioda. U Zaječaru se nalazi i žičara sa stazom za skijanje koja funkcioniše tokom zimskog perioda, tako da su premostili problem nedostatka gostiju.

Na konferenciji je dat predlog da se ispita mogućnost izgranje i opremanja žičare na teritoriji Kladova. Ovo istraživanje će biti sprovedeno tokom 2016.godine.

Pogledajte PREZI prezentaciju pripremljenu za Poslovni skup u Zaječaru.

Pogledajte i video zapis sa održane manifestacije.

 


Takođe, dat je predlog da se ispitaju mogućnosti Kladova za razvoj brdskog biziklizma, ribolova i paintball-a. Članovi Udruženja su na sastanku definisali ciljeve za 2016.u vezi sa ispitivanjem ovih mogućnosti, kao i kreiranja plana sprovođenja aktivnosti.

Nakon konferencije održane 23.12.2015.privrednici su sutradan obišli seosko domaćinstvo u Nikoličevu.

U završnoj fazi je izrada internet stranice Udruženja, kao i logo-a udruženja. Otvorena je fejsbuk stranica preko koje će se raditi promotivne aktivnosti članova udruženja.

nikolicevo nikolicevo nikolicevo

Tu se takođe razvila mogućnost za uspostavljeanjem poslovne saradnje u smislu međusobne razmene proizvoda sa ciljem promovisanja i proizvoda i lokaliteta. Prteći prgram obilaska sela Nikoličeva bi trebalo da sadrži i obilazak obližnje banje u kojoj izvire voda na 36°C i prema rečima meštana ima lekovito dejstvo za želudac i kožu. Privrednici su obišli ovaj lokaltet.

banja banja banja

Predloženo je da se organizuje čišćenje ove banje i da se na taj način pokaže dobra volja članova Udruženja, kao i potreba da se ovo mesto oživi. Pored ovog cilja za 2016.godinu, definisano je i da se ispita mogućnost za kompletnim uređenjem ovog lokaliteta i da se time obogati ponuda sela Nikoličevo.
Tokom ovog dvodnevnog druženja, urađeno je još anketa u vezi sa potrebama pružalaca usluga, a tri privrednika iz Zaječara su pristupila Udruženju.  

Napomena: Ovaj izveštaj, zajedno sa svim prethodnim izveštajima iz 2015.godine, služi kao osnova za definisanje plana i programa Udruženja za 2016.godinu