kreativne inovacije images
Početna Konsalting usluge O nama Klijenti Projekti SME WEEK 2010.-2015. Poslovna putovanja Konferencije i poslovni skupovi

 

Trening "Ideja - Proizvod - Tržište"


U prostorijama Eco Future u Sarajevu, održan je jednodnevni treninga na temu "Ideja - Proizvod - Tržište". Trening je održan u saradnji sa Udruženjem žena preduzetnica EVE Valjevo, 27.08.2013.

ideja proizvod trziste

Cilj treninga je definisati kako od ideje koju imamo u glavi, napraviti proizvod i pozicionirati se na tržištu.

trening inovacije proizvoda trening inovacije proizvoda trening inovacije proizvoda

Sve preduzetnice koje su prisustvovale na treningu bave proizvodnjom organske hrane, zato smo trening i posvetili ovoj temi.

Nakon teoretkog dela u kome su prezentovani rezultati istraživanja u Srbiji po pitanju pripreme sezonske voćne salate, učesnice su podeljene u dve grupe, i dodeljen im je zadatak da naprave voćnu salatu od organskih proizvoda.

ideja proizvod trziste ideja proizvod trziste ideja proizvod trziste

Učesnice treninga, članice Udruženja EVE Valjevo, bile su formirale tri grupe, i svaka grupa je imala zadatak da napravi inovativnu salatu od domaćeg sezonskog voća.


trening inovacije proizvoda trening inovacije proizvoda

Rezultati radionice su bili fenomenalnog i izgleda i ukusa, a zaposleni u Eco Futuri - Sarajevo, su dobili ulogu ocenjivača kvaliteta i dizajna formiranih proizvoda. Nakon degustacije proizvoda, nastavljeno je sa treningom gde je bilo razgovora o tome, kako sada te inovativne voćne salate upakovati i serivati na tržište.

Izuzetna aktivnost i kreativni načini razmišljanja su vidljivi, a na prezentaciji gotovih proizvoda smo odmah čuli i predloge za povezivanje, udruživanje i konkretne korake koje je potrebno preduzeti kako bismo bili drugačiji i u prednosti u odnosu na konkurenciju.