kreativne inovacije images
Početna Konsalting usluge O nama Klijenti Projekti SME WEEK 2010.-2015. Poslovna putovanja Konferencije i poslovni skupovi

Trening planiranje prodaje i kako napisati plan prodaje

U okviru Projekata "Povećanje konkurentnosti kompanija za preradu voća i povrća kroz umrežavanje" koji finansira EU, a koji sprovodi RPKK u okviru RSEDP2, održan je dvodnevni trening na temu "Osnovi i planiranje prodaje" za privrednike Regiona Kraljevo.

PREPORUKA KONSULTANATA:

Pre nego što odaberete trening za vaše zaposlene, preporučujemo da uradite Skeniranje kompanije i menadžerskog tima ljudi.

IIOSS konsalting alat, utvrđuje stvarne potrebe za treninzima Vašeg menadžerskog tima u roku od 48 sati.

Pozovite nas da Vam prezentujemo IIOSS konsalting alat u prostorijama Vaše organizacije.

call button

 

Trening "Osnovi planiranja prodaje" održan je u prostorijama Privredne Komore Kraljevo, 30. - 31.05.2012. (Sreda i četvrtak od 10:00h do 16:00h) u saradnji sa kompanijom "Veza d.o.o. - Poslovna Znanja"

trening prodaja trening prodaja komora kraljevo

Planiranje prodaje i pisanje plana

Na treningu je bilo prisutno oko 10-tak privrednika, članova udruženja za preradu voća i povrća.

Obrađene su teme Prodaja i planiranje prodaje i urađeno je nekoliko radionica na tu temu.

Planiranje prodaje - uvod u trening

trening plan prodaje trening plan prodaje planiranje prodaje radionica

U teorijskom delu treninga polaznicima su preznetovane osnove planiranja prodaje, metode definisanja i pisanja plana prodaje.

Planiranje prodaje i realizacija plana - radionica

trening prodaja planiranje prodaje planiranje prodaje
Održane su radionice u kojima su polaznici treninga imali ulogu i kupca i prodavaca, pri čemu su najpre timski definisali plan prodaje za svoje proizvode a zatim to prodavali jedni drugima.
Ostali učesnici su bili u statusu posmatrača i beležili su svoja zapažanja u vezi sa sprovodjenjem planirane prodaje koju su učesnici prezentovali.

Planiranje prodaje - radionica i prezentacija

Komentar učesnika treninga Planiranje prodaje i prodajne veštine: "Potrebno je više ovakvih treninga, i veći broj polaznika, kako bismo razmenili iskustva iz pisanja plana prodaje sa ljudima iz slične branše."

Prezentacija rezultata prodajnih veština koje su učesnici pokazali i aplauz pobedničkoj ekipi koja je najbolje definisala svoj plan prodaje a poslovno planiranje uspešno sprovela u konkretnu akciju.
Tokom radionice i tokom analize plana prodaje, učesnici su postavljali brojna pitanja koja su se odnosila na njihove već postojeće planove prodaje. Kako usaglastiti plan prodaje sa trenutnim i budućim poslovanjem na tržištu i kako planirati prodaju a da se zadrži definisana strategija preduzeća.

Planiranje prodaje i definisanje plana prodaje - drugi dan

planiranje prodaje trening prodaja planiranje prodaje zakljucak

Komentar učesnika treninga Planiranje prodaje i prodajne veštine: "Odlično smo se družili i kroz radionice sam uspela da saznam gde treba da pojačam prodaju i na koji način, a svi zajedno smo sagledali planiranje prodaje iz drugog (konsultantskog) ugla."

Tokom drugog dana trajanja treninga najpre je urađen osvrt na prethodni dan i obnovljeno je sve prethodno naučeno. Učenici su u medjuvremenu imali dodatna pitanja u vezi sa planiranjem prodaje, tako da je na samom početku treninga usledila diskusija i razmena ideja i iskustava.

Trening planiranje prodaje - zaključak

trening prodaja
Generalni zaključak učesnika i konsultanata treninga je da svaki plan prodaje treba unapredjivati i držati se planiranih aktivnosti u okviru plana.Ne odustajati od planirane prodaje uprkos spoljašnjim faktorima poput praznika, odmora, ekonomske krize i sl.

Drugi deo treninda pod nazivom Planiranje prodaje i prodajne veštine prodaje zakazan je za 21.06.2012.

Planiranje prodaje i prodajne veštine


planiranje planiranje
U prostorijama Doma omladine u Čačku, održan je drugi deo treninga pod nazivom Planiranje prodaje s tim što je na ovom treningu obrađena i tema unapređenje veštine prodaje.

Trening Planiranje prodaje i prodajne veštine je održan 21.06.2012.
Privrednici, članovi Udruženja za preradu voća i povrća, imali su prilike da postave pitanja i da diskutuju na temu planiranje prodaje koja je predstavaljala logičan nastavak treninga održanog u Kraljevu 30.05.2012. Osim podećanja na održani trening koji se odnosio i na to kako napisati plan prodaje trening u Čačku je dopunjen i unapređenjem sa temom veštine prodaje.

Planiranje prodaje i prodajne veštine - diskusija


planiranje planiranje

Komentar učesnika treninga Planiranje prodaje i prodajne veštine: Sviđa mi se što smo bukvalno nastavili tamo gde smo stali na prethodnom treningu, tako da smo stečena znanja sa prethodnog treninga planiranje prodaje dopunili sa metodama razvoja prodajenih veština.

Tokom treninga, polaznici su analizirili prodajne veštine ljudi koji su istog dana bili prisutni na sajmu koji se održavao na prizemlju Doma omladine. Radionica u tom smislu se odnosila na to da učesnici treninga najpre prošetaju sajmom, uspostave kontakt sa izlagačima, i posmatraju način komuniciranja i veštine prodaje izlagača.

Cena izvođenja treninga Planiranje prodaje i kako unaprediti prodajne veštine iznosi od 400 do 800 Eura u zavisnosti od broja polaznika i broja dana izvođenja treninga.
Ukoliko ste zainteresovani za održavanje treninga kako planirati prodaju i unaprediti prodajne veštine, pozovite 064-299-33-78 (Zoran Vojvodić) u vezi dodatnih detalja.

Pogledajte još i:
- Trening veštine prodaje i poslovno pregovaranje