kreativne inovacije images
Početna Konsalting usluge O nama Klijenti Projekti SME WEEK 2010.-2015. Poslovna putovanja Konferencije i poslovni skupovi

 

UNAPREĐENJE ODNOSA SA KLIJENTIMA - Semberija Transport - Januar 2014.

Tokom januara 2014. godine, konsultanti kompanije Rade Nikolić i Zoran Vojvodić, održali su tri treninga za zaposlene u preduzeću Semberija Transport. Polaznici treninga bili su vozači autobusa, otpravnici, zaposleni na biletarnici i u turističkoj agenciji. Treninzi su održani 11. i 12.01.2014. za vozače autobusa, a za ostale zaposlene 26.01.2014. Ukupan broj polaznika: 44.

Unapredjenje odnosa sa klijetnima

Semberija Transport

Već od 1974. godine počinje ubrzan razvoj malog saobraćajnog kolektiva koji izrasta u respektabilnu privrednu organizaciju sa značajnim kapacitetima.

Glavna djelatnost preduzeća je prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju kao i prevoz putnika u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju. U glavne djelatnosti spada još i pružanje staničnih usluga, dok u pomoćne djelatnosti kojima se bavi kompanija spadaju turizam, usluge auto škole, tahograf servisa, servisa za dijagnostiku vozila i dr.

Danas je "Semberija transport" opet snažan kolektiv sa oko 110 zaposlenih.

Kompanija raspolaže sa 40 autobusa koji zadovoljavaju stroge sigurnosne evropske i svjetske tehničko-eksploatacione standarde. Autobusi su najpoznatijih svjetskih proizvođača ( Mercedes, Man, Neoplan, Isuzu… ).


Unapređenje odnosa sa klijentima - Otvaranje i uvod u trening


Unapređenje odnosa sa klijentima Unapređenje odnosa sa klijentima Unapređenje odnosa sa klijentima

Trening na temu "Unapređenje odnosa sa klijentima", održan je u prostorijama preduzeća Semberija Transport iz Bijeljine.

Unapređenje odnosa sa klijentima Unapređenje odnosa sa klijentima Unapređenje odnosa sa klijentima

Komentar učesnika treninga Unapređenje odnosa sa klijentima: "Najkorisnija je bila otvorena komunikacija i razgovor o načinima pristupa putniku u raznim situacijama."
Komentar učesnika treninga Unapređenje odnosa sa klijentima: "Upućivanje zaposlenih na zajednički, timski rad, i na ukazivanje na odgovornost i doslednost svog radnog mesta. Svaka informacija, trening, obuka zaposlenih je dobro došla, tako da mi ništa nije nekorisno".

Unapređenje odnosa sa klijentima - radionica

Unapređenje odnosa sa klijentima Unapređenje odnosa sa klijentima Unapređenje odnosa sa klijentima

Komentar učesnika treninga Unapređenje odnosa sa klijentima: "Najkorisnija mi je bila dobronamjernost predavača da objasne sve ono što nismo znali do sad."

Unapređenje odnosa sa klijentima - prezentacija radionice
Unapređenje odnosa sa klijentima Unapređenje odnosa sa klijentima Unapređenje odnosa sa klijentima

Komentar učesnika treninga Unapređenje odnosa sa klijentima: "Smatram da je najkorisnije bilo čuti neke od ideja za buduće aranžmane turističke agencije i kako ih ostvariti."

Komentar učesnika treninga Unapređenje odnosa sa klijentima: "Najkorisnije je bilo čuti razne komentare, primere iz prakse, kao i situacije u kojima možemo da se nađemo u našem poslu. Takođe, najkorisniji su bili načini reagovanja sa putnicima u neprijatnim situacijama."

Unapređenje odnosa sa klijentima - Dodela sertifikata

Unapređenje odnosa sa klijentima Unapređenje odnosa sa klijentima

Komentar učesnika treninga Unapređenje odnosa sa klijentima: "Najkorisnije mi je bilo što smo definisali kodeks ponašanja vozača autobusa."

Unapredjenje odnosa sa klijentima


Trening na temu Unapredjenje odnosa sa klijentima, prilagođavamo svakom preduzeću posebno. U zavisnosti od potreba preduzeća, definisanih ciljeva i broja polaznika treninga, kreiramo jednodnevni, odnosno dvodnevni trening. U zavisnosti od broja polaznika i broja dana potrebnih za održavanje treninga, definišemo i cenu treninga koja se kreće od 400 do 800 Eura. Ukoliko ste zainteresovani za održavanje ovakvog treninga kod vas u preduzeću za vaše zaposlene, pozovite 064-299-33-78; Zoran Vojvodić

Unapredjenje odnosa sa klijentima - Agenda

Prvi krug treninga

Unapredjenje odnosa sa klijentima Unapredjenje odnosa sa klijentima Unapredjenje odnosa sa klijentima

Agendu treninga na temu Unapredjenje odnosa sa klijentima, možete pogledati OVDE, s tim što ovo nije fiksna agenda, već se prilagođava potrebama preduzeća i zaposlenih. S obzirom da je tokom prvog kruga treninga, u trajanju od dva dana, bilo prisutno 35 vozača autobusa, trening je bio kreiran za njihove potrebe.

Unapredjenje odnosa sa klijentima - Agenda

Drugi krug treninga

Tokom drugog kruga treninga, predviđenog za preostale vozače autobusa koji nisu prisustvovali prvom krugu, za otpravnike, kao i za zaposlene na biletarnici i u turističkoj organizaciji, pripremljen je drugači program na temu Unapredjenje odnosa sa klijentima.
Agendu za drugi krug treninga možete preuzeti OVDE.