kreativne inovacije images
Početna Konsalting usluge O nama Klijenti Projekti SME WEEK 2010.-2015. Poslovna putovanja Konferencije i poslovni skupovi

Trening "Marketing marketing strategija proizvoda"

U okviru programa "Exchange 3", i u saradnji sa SKGO (Stalnom Konferencijom Gradova i Opština), konsultanti kompanije Kreativne Inovacije, Rade Nikolić i Zoran Vojvodić, održao je dvodnevni trening za poljoprivrednike Mačvanskog regiona, na temu "Marketing plan i marketing strategija poljoprivrednih proizvoda", u prostorijama "Opštine Bogatić" u Bogatiću; 06. - 07.06.2012. (Sreda i četvrtak od 9:00h do 15:00h)

Marketing plan i marketing strategija - Metodologija treninga.

Ukoliko ste zainteresovani za održavanje ovog treninga za vaše zaposlene, pozovite 064-299-33-78 (Zoran Vojvodić), za sva dodatna pitanja.

trening marketing strategija trening marketing strategija

 

Na treningu marketing plan i marketing strategija bilo je prisutno oko 10-tak poljoprivrednika, privrednika, studenata i zaposlenih u Opštini Bogatić.

Trening je trajao dva dana, a polaznici su stekli osnovna znanja na temu kako napisati marketing plan i kako uklopiti poslovne ciljeve preduzeća prilikom definisanja marketing strategija. Metodologija koje je korišćena prilikom treninga marketing plan i marketing strategija se nalazi na ovom linku, i možete je pogledati.Tokom ova dva dana organizovane su i izvedene dve radionice koje su pokrile teme kako napisati marketing plan i kako definisati marketing strategiju.

Marketing plan i marketing strategija - Uvod u trening

marketing strategija marketing plan marketing strategija

Komentar učesnika treninga Marketing plan i marketing strategija poljoprivrednih proizvoda: "Dosta je tema pokriveno koje su značajne, s tim što bi trebalo još par dana da traje trening kako bismo pokrili više detalja na temu kako napisati marketing plan."

Na uvodnom delu treninga obrađeni su osnovni pojmovi koji se odnose na marketing plan i marketing strategiju. Polaznici su dobili odgovre na konkretna pitanja u vezi pisanja marketing plana za konkretne poljoprivredne proizvode koje proizvode.

marketing plan marketing strategija trening marketing strategija

Marketing strategija i marketing plan - Radionica

Prezentacija ideje gotovog proizvoda "Mačvanski listić" na treningu Marketing plan i marketing strategija poljoprivrednih proizvoda
Tokom radionice prvog dana, polaznici su napisali marketign plan za konkretan proizvod, koji je karakterističan za ovo područje. Mačvanski listić predstavlja zaboravljeni proizvod i potrebno ga je oživeti i približiti sadašnjim generacijama. To se može postići pisanje efektne marketing strategije koja bi bila implementirana najpre na područje Mačve a zatim i na region.

Komentar učesnika treninga Marketing plan i marketing strategija poljoprivrednih proizvoda: "Na treningu su prezentovani korisni primeri iz prakse i slikovito su objašnjeni pojmovi. Smatram da je najkorisniji deo radionice bio kako izbeći uobičajene greške koje se javljaju prilikom pisanja marketing plana i kako sve to uklopiti u marketing strategiju preduzeća."

marketing plan marketing strategija

Marketing plan i marketing strategija - Priprema pred radionicu

Komentar učesnika treninga Marketing plan i marketing strategija poljoprivrednih proizvoda: "Plan obuke je odlično organizovan, diskusija je bila izuzetno korisna i inspirativna, a potrebno je da obuka duže traje, jer kako se piše marketing strategija i marketing plan, potrebno je dosta više vremena."

marketing strategija marketing plan marketing plan

Trening marketing plan i marketing strategija - Radionica

Radionica treninga Marketing plan i marketing strategija poljoprivrednih proizvoda: Izrada marketing plana za poljoprivredni proizvod napravljen od sirovina koje uspevaju na Mačvanskom regionu. Za drugi karakterističan proizvod polaznici treninga su izabrali "Zelenu turšiju" za koju su napisali marketing plan, a zatim je usledila i prezentacija. Najviše pitanja i najviše pažnje tokom drugog dana treninga bilo je posvećeno izbegavanju grašaka koje se javljaju prilikom pisanja marketing strategija i koraka koje je potrebno sprovesti prilikom pisanja marketing plana.

Komentar učesnika treninga Marketing plan i marketing strategija poljoprivrednih proizvoda: "Lako je nama da osmislimo proizvod kad u Mačvi sve uspeva, "Ubaciš dugme u zemlju i nikne kaput". Jako je bitno definisati marketing plan, ali je takođe jako važno uspešno prezentovanje marketing strategija."

Trening marketing plan i strategija - Zaključak konsultata

Komentar trenera treninga Marketing plan i marketing strategija poljoprivrednih proizvoda: Poljoprivrednici sa teritorije Opštine Bogatić, imaju znanje, energiju, ideje, volje za radom, samo je potrebno da se organizuju i da usmere energiju ka definisanom cilju.

Konkretni rezultati dvodnevnog treninga za pisanje marketing plana i marketing strategija poljoprivrednih proizvoda su pokretanje osnivanja udruženja poljoprivrednika sa teritorije Opštine Bogatić i dva konkretna proizvoda koji su poznati, ali nisu dovoljno afirmisani, "Mačvanski listić" i "Zelena turšija". Za ova dva proizvoda započeto je sa pisanjem marketing strategija za osvajanje tržišta, s tim što je potrebno organizovati ponovni trening, kako bi strategija bila završena do kraja.

Dogovoren je naredni trening koji će detaljnije objasniti kako se piše marketing plan i marketing strategija na koje stvari posebno treba obratiti pažnju prilikom pisanja marketin plana u okviru definisanih marketing strategija.

Do sledećeg susreta, srdačno vas pozdravljamo.

Cena izvođenja treninga Marketing plan i marketing strategija iznosi od 400 do 800 Eura u zavisnosti od broja polaznika i broja dana izvođenja treninga.
Ukoliko ste zainteresovani za održavanje treninga kako osmisliti marketing strategiju i kako napisati marketing plan, pozovite 064-299-33-78 (Zoran Vojvodić) u vezi dodatnih detalja.

Marketing plan i marketing strategija - Metodologija treninga.

Povezane stranice:
- Marketing strategija i organizacija preduzeća
- Definisanje strategije i marketing plan
- Trening veštine prodaje i poslovno pregovaranje