kreativne inovacije images
Početna Konsalting usluge O nama Klijenti Projekti SME WEEK 2010.-2015. Poslovna putovanja Konferencije i poslovni skupovi

Marketing poljoprivrednih proizvoda

U okviru programa "Exchange 3", i u saradnji sa SKGO (Stalnom Konferencijom Gradova i Opština), konsultanti kompanije Kreativne Inovacije, Rade Nikolić i Zoran Vojvodić, održali su dvodnevni trening za poljoprivrednike Mačvanskog regiona, na temu "Marketing poljoprivrednih proizvoda", u prostorijama "Opštine Bogatić" u Bogatiću; 06. - 07.06.2012. (Sreda i četvrtak od 9:00h do 15:00h)

Marketing poljoprivrednih proizvoda - Metodologija treninga.

Ukoliko ste zainteresovani za pomoć oko pisanja marketing poljoprivrednih proizvoda, pozovite 064-299-33-78 (Zoran Vojvodić), za sva dodatna pitanja.

marketing poljoprivrednih proizvoda marketing poljoprivrednih proizvoda

 

Na treningu marketing poljoprivrednih proizvoda bilo je prisutno oko 10-tak poljoprivrednika, privrednika, studenata i zaposlenih u Opštini Bogatić.

Trening je trajao dva dana, a polaznici su stekli osnovna znanja na temu kako napisati marketing plan i kako uklopiti poslovne ciljeve preduzeća prilikom definisanja marketing strategija. Metodologija koje je korišćena prilikom marketing poljoprivrednih proizvoda se nalazi na ovom linku, i možete je pogledati.Tokom ova dva dana organizovane su i izvedene dve radionice koje su pokrile teme kako napisati marketing plan i kako definisati marketing strategiju.

Marketing plan i marketing strategija - Uvod u trening

Marketing poljoprivrednih proizvoda marketing plan Marketing poljoprivrednih proizvoda

Komentar učesnika treninga Marketing poljoprivrednih proizvoda: "Dosta je tema pokriveno koje su značajne, s tim što bi trebalo još par dana da traje trening kako bismo pokrili više detalja na temu kako napisati marketing plan."

Na uvodnom delu treninga obrađeni su osnovni pojmovi koji se odnose na marketing poljoprivrednih proizvoda. Polaznici su dobili odgovre na konkretna pitanja u vezi pisanja marketing plana za konkretne poljoprivredne proizvode koje proizvode.

marketing plan Marketing poljoprivrednih proizvoda trening marketing strategija

Marketing poljoprivrednih proizvoda - Radionica

Prezentacija ideje gotovog proizvoda "Mačvanski listić" na treningu Marketing poljoprivrednih proizvoda
Tokom radionice prvog dana, polaznici su napisali marketign plan za konkretan proizvod, koji je karakterističan za ovo područje. Mačvanski listić predstavlja zaboravljeni proizvod i potrebno ga je oživeti i približiti sadašnjim generacijama. To se može postići pisanje efektne marketing strategije koja bi bila implementirana najpre na područje Mačve a zatim i na region.

Komentar učesnika treninga Marketing poljoprivrednih proizvoda: "Na treningu su prezentovani korisni primeri iz prakse i slikovito su objašnjeni pojmovi. Smatram da je najkorisniji deo radionice bio kako izbeći uobičajene greške koje se javljaju prilikom pisanja marketing plana i kako sve to uklopiti u marketing strategiju preduzeća."

marketing plan Marketing poljoprivrednih proizvoda

Marketing poljoprivrednih proizvoda - Priprema pred radionicu

Komentar učesnika treningaMarketing poljoprivrednih proizvoda: "Plan obuke je odlično organizovan, diskusija je bila izuzetno korisna i inspirativna, a potrebno je da obuka duže traje, jer kako se piše marketing strategija i marketing plan, potrebno je dosta više vremena."

Marketing poljoprivrednih proizvoda marketing plan marketing plan

Marketing poljoprivrednih proizvoda - Radionica

Radionica treninga Marketing poljoprivrednih proizvoda: Izrada marketing plana za poljoprivredni proizvod napravljen od sirovina koje uspevaju na Mačvanskom regionu. Za drugi karakterističan proizvod polaznici treninga su izabrali "Zelenu turšiju" za koju su napisali marketing plan, a zatim je usledila i prezentacija. Najviše pitanja i najviše pažnje tokom drugog dana treninga bilo je posvećeno izbegavanju grašaka koje se javljaju prilikom pisanja marketing strategija i koraka koje je potrebno sprovesti prilikom pisanja marketing plana.

Komentar učesnika treninga Marketing poljoprivrednih proizvoda: "Lako je nama da osmislimo proizvod kad u Mačvi sve uspeva, "Ubaciš dugme u zemlju i nikne kaput". Jako je bitno definisati marketing plan, ali je takođe jako važno uspešno prezentovanje marketing strategija."

Marketing poljoprivrednih proizvoda - Zaključak konsultata

Komentar trenera treninga Marketing poljoprivrednih proizvoda: Poljoprivrednici sa teritorije Opštine Bogatić, imaju znanje, energiju, ideje, volje za radom, samo je potrebno da se organizuju i da usmere energiju ka definisanom cilju.

Konkretni rezultati dvodnevnog treninga za pisanje marketing plana i marketing strategija poljoprivrednih proizvoda su pokretanje osnivanja udruženja poljoprivrednika sa teritorije Opštine Bogatić i dva konkretna proizvoda koji su poznati, ali nisu dovoljno afirmisani, "Mačvanski listić" i "Zelena turšija". Za ova dva proizvoda započeto je sa pisanjem marketing strategija za osvajanje tržišta, s tim što je potrebno organizovati ponovni trening, kako bi strategija bila završena do kraja.

Dogovoren je naredni trening koji će detaljnije objasniti kako se piše marketing poljoprivrednih proizvoda na koje stvari posebno treba obratiti pažnju prilikom pisanja marketin plana u okviru definisanih marketing strategija.

Do sledećeg susreta, srdačno vas pozdravljamo.

Cena izvođenja treninga Marketing poljoprivrednih proizvoda iznosi od 400 do 800 Eura u zavisnosti od broja polaznika i broja dana izvođenja treninga.
Ukoliko ste zainteresovani za održavanje treninga kako osmisliti marketing strategiju i kako napisati marketing plan, pozovite 064-299-33-78 (Zoran Vojvodić) u vezi dodatnih detalja.