kreativne inovacije images
Početna Konsalting usluge O nama Klijenti Projekti SME WEEK 2010.-2015. Poslovna putovanja Konferencije i poslovni skupovi

SME WEEK 2010. "Marketing strategija i marketing plan"

marketing plan i poslovna strategijaTrening marketing plan i strategija preduzeća

SME WEEK, Evropska nedelja malih i srednjih preduzeća, organizovana je u Čačku, gde je za privrednike čačanskog regiona održan trening "Definisanje marketing strategija i marketing plan", 26. Maj 2010.

Marketing strategija i marketing plan - Uvod u trening

Definisanje marketing strategija intervju Definisanje marketing strategija intervju Marketing plan diskusija

Učesnici treninga daju izjavu za Televiziju Čačak.

Treningu marketing strategija i marketing plan prisustvodalo je oko 20 privrednika iz Čačak i regiona.
Nakon godinu dana od početka Svetske ekonomske krize u Srbiji, obeležena je manifestacija SME WEEK 2010. Evropska tema manifestacije je "Treniramo šampione", tako da su se šampioni iz Čačak i regiona pojavili na treningu sa temom Definisanje marketing strategija i marketing plan.

Definisanje marketing strategija - prva sesija

marketing strategija analiza Trening marketing strategija marketing plan
U okviru prve sesije treninga, sa polaznicima je razgovarano o načinima definisanja i pisanja marketing strategija i kako je uklopiti u trenutno poslovanje. Zahtevi na domaćem i svetskom tržištu se menjaju tako da se mora menjati i definisani marketing plan.
Prva sesija - Pod nazivom "ŠTA MOŽEMO SAMI ?" obuhvatila je teme kako napisati marketing plan i pridržavati se definisane marketing strategije tokom kriznog perioda.

Strategija i marketing plan - druga sesija


Tokom druge sesije pod nazivom " KAKO DALJE ?" bavili smo se pitanjima šta dalje nakon definisanja marketing strategija i marketing plana prilikom planiranja izvoza. Koji koraci su najvažniji tokom definisanja strategija razova preduzeća i na šta posebno obratiti pažnju prilikom pisanja marketing plana. Polaznici su razmenili svoja iskustava, znanja i ideja u vezi sa definisanjem marketing strategija i marketing plana.

Marketing strategija i plan prezentacije proizvoda


marketing strategija Trening marketing plan
Nakon druge sesije, usledila je marketinška promocija preduzeća "Healty Friut" - Arilje. Degustacija sokova odlično se uklopila u toplo poslepodne tokom pauze pred treću sesiju pod nazivom Unapređenje veština prodaje.

Definisanje marketing strategije za nove proizvode

Marketing strategija usaglašavanje Marketing strategija za nove poslove

Tokom pauze je razrađeno nekoliko poslovnih ideja i načina kako ih kroz marketing strategiju plasirati i učiniti vidljivima.
Tokom sesije tri, sa temom unapređenje prodajnih veština, razgovarano je o potrebi unapređenja prodaje nakon definisanja marketing strategija i marketing plana sa ciljem poboljšanja trenutne pozicije na tržištu Srbije i regiona.

Ukoliko imate potrebu za unapređenjem znanja i veština iz oblasti definisanja marketing strategija, poboljšanja organizacije preduzeća, kao i pisanja marketing plana, pozovite 064-299-33-78 (Zoran Vojvodić) u vezi dodatnih detalja.

Pogledajte ostale SME WEEK manifestacije