kreativne inovacije images
Početna Konsalting usluge O nama Klijenti Projekti SME WEEK 2010.-2015. Poslovna putovanja Konferencije i poslovni skupovi

 

Lanac vrednosti kroz Global Gap sistem - SME WEEK 2014. - 26.03.2014.

Pogledajte metodologiju Lanca vrednosti


Ovogodišnja konferencija SME WEEK 2014. - Nedelja malih i srednjih preduzeca uspešno je održana u Biznis Parku - Backi Petrovac. Tema konferencije bila je "Lanac vrednosti kroz GLOBAL GAP sistem." Konferenciji je prisustvovalo 27 predstavnika preduzeća, udruženja, medija, iz Bačkog Petrovca, Subotice, Novog Sada, Beograda, Sombora.

sme week 2014

Lanac vrednosti - video prezentacija

Konferencija je održana 26.03.2014. u saradnji sa kompanijom Quality Austria Center - Beograd

Zvanični izveštaj sa održane konferencije možete preuzeti klikom na link: Lanac vrednosti - Izveštaj

Lanac vrednosti - Uvod

Lanac vrednosti uvod u konferenciju Lanac vrednosti uvod u konferenciju Lanac vrednosti u preduzeću

Konferencija na temu Lanac vrednosti kroz GLOBAL GAP sistem, otvorena je na četiri jezika (na slovačkom, mađarskom, srpskom i engleskom). Učesnicima se obratio i predsednik Opštine Bački Petorvac i poželeo nam uspešan radni dan.
U prvom delu konferencije polaznici su upoznati sa GLOBAL GAP sistemom od Vladimira Surčinskog iz Quality Austria Centra i pri tom su čuli puno pravih aktuelnih informacija u vezi sa GLOBAL GAP sistemom. Usled velike grupe učenisika, predstavnika različitih firmi, došlo je i do konkrente razmene živopisnih primera iz prakse i do postavljanja konkretnih pitanja što je prouzrokovalo aktivnu diskusiju.

Lanac vrednosti i GLOBAL GAP

Lanac vrednosti i global gap Lanac vrednosti  i global gap Lanac vrednosti  i global gap

Komentar učesnika konferencije Lanac vrednosti kroz GLOBAL GAP sistem: "Mislim da je kratko trajalo, pogotovo što su firme različite a iskustva pozitivna i primenljiva."

Lanac vrednosti - pitanja i diskusija

Lanac vrednosti pitanja i diskusija Lanac vrednosti pitanja i diskusija Lanac vrednosti pitanja i diskusija

Komentar učesnika konferencije Lanac vrednosti kroz GLOBAL GAP sistem: "Najkorisnije mi je bilo puno konkretnih primera firmi iz prakse i puno aktuelnih pravih informacija."

Lanac vrednosti - Pauza
Lanac vrednosti u preduzecima Lanac vrednosti u preduzecima Lanac vrednosti u preduzecima

Nakon prvog dela konferencije, druženje smo nastavili u "Maloj Krčmi" gde su privrednici uspostavljali poslovnu saradnju i definisali buduće poslovne aktivnosti.
Preporuka je da pauza za osveženje traje 45 minuta, što prema našim iskustvima predstavalja optimalno vreme da se privrednici, u ovom slučaju učesnici konferencije Lanac vrednosti međusobno upoznaju, razmene poslovne kontakte i definišu mogućnosti buduće poslovne saradnje.
Ukoliko vas interesuje kako je izgledala zvanična Agenda za konferenciju Lanac vrednosti kroz GLOBAL GAP sisteme, kliknite na link.

Lanac vrednosti - drugi deo

Lanac vrednosti drugi deo konferencije Lanac vrednosti drugi deo konferencije Lanac vrednosti drugi deo konferencije

Drugi deo konferencije bio je posvećen Analizi Lanca vrednosti, sa glavnom temom kako dodati vrednost aktivnostima u preduzeću da bi krajnji proizvod imao veću vrednost tj. da kupac bude raspoloženiji da kupi proizvod ili uslugu. Kroz teorijski deo i deo posvećen analiz malih, srednjih i velikih preduzeća zajednički smo našli odgovore na ova pitanja.
Tokom trajanja konferecnije, konsultanti kompanije Kreativne Inovacije, uradili su "blic" analizu za lanac vrednosti pojedinih kompanija koje su prisustvovale konferenciji. Tom prilikom date su i preporuke za buduće aktivnosti;

Iz domena Tehnološkog menadžmenta za lanac vrednosti, koristite aktuelni QR Code, u koji možete ugraditi video zapis proizvodnje vašeg proizvoda kako biste kompletnu sliku još više približili kupcu. Razmišljajte u pravcu recikliranja ili moguće ponovne upotrebe pakovanja vaših proizvoda, jer se lanac vrednosti naslanja i na brigu o zaštiti životne sredine. Uzmite u obzir otpadne materijale koji se stvaraju tokom proizvodnje vaših proizvoda i vidite kako bi se mogli iskoristiti, jer lanac vrednosti meri kako utičete na kompletnu zajednicu u kojoj poslujete i koliko joj doprinosite.
Upitnik za Lanac vrednosti koji smo vam poslali mailom, uradite samostalno za vaše preduzeće. Ukoliko smatrate da ćete biti previše subjektivni u ocenjivanju samih sebe, kontaktirajte nas da Lanac vrednosti uradimo zajedno sa vama; 064-299-33-78; Zoran Vojvodić, ili se javite na mail kreativne.inovacije1@gmail.com.

Lanac vrednosti poslovno pregovaranje Lanac vrednosti poslovno pregovaranje Lanac vrednosti poslovno pregovaranje
U pojedinim delovima konferencije, došlo je do takozvanog "skretanja sa teme", što je i logično s obzirom da je ovom poslovnom skupu prisustvovao veliki broj preduzetnika koji imaju jako puno energije, ideja i volje za buduće poslovne aktivnosti. U takvoj atmosferi, skoro da je nemoguće držati se samo jedne teme i jednog pravca delovanja. U svemu tome i jeste prednosti održavanja SME WEEK-a jer usled različitih uglova gledanja na jednu istu stvar uspevamo da sagledamo kompletnu celinu. Upitnik za Analizu Lanca vrednosti je prosleđen svim polaznicima konferencije.

Prezentacija za Lanac vrednosti je urađena u PREZIJU i možete je pogledati klikom na link, ili u nastavku ovog teksta.

Lanac vrednosti prezentacija


Lanac vrednosti obilazak

Nakon završene konferencije na temu Lanac vrednosti kroz GLOBAL GAP sistema, privrednici su obišli Biznis Park sa Aleksandrom Ostojićem i imali prilike da se upoznaju sa istorijatom objekta i mogućnostima za ulaganje i investiranje u Biznis Park.

Lanac vrednosti Lanac vrednosti obilazak poslovnog parka Lanac vrednosti obilazak poslovnog parka

Hvala svima koji su došli i aktivno učestvovali u obeležavanju SME WEEK-a 2014., a naredno okupljanje je već zakazano :-)

Pogledajte ostale SME WEEK manifestacije