kreativne inovacije images
Početna Konsalting usluge O nama Klijenti Projekti SME WEEK 2010.-2015. Poslovna putovanja Konferencije i poslovni skupovi

 

Implementacija hasap sistema se prevodi kao "uvodjenje hasap sistema" ili "uvodjenje hasapa". Na ovoj stranici možete se informisati o procesu dobijanja potrebne dokumentacije o posedovanju hasap sistema (izjave o hasap sistemu, sertifikati za prostorije, sertifikati o obuci zaposlenih i sl.)

Cena za uvođenje hasapa kreće se između 600 i 1000 eura (od 4-6 rata).
Potrebno je oko mesec ipo dana, zavisi od obima posla, broja zaposlenih, broja objekata i sl.
Plaćanje preko žiro računa preduzeća.
klijenti hasap

call button

Izjava o implementiranom hasap sistemu - kako se dobija ?

Izjava o hasap sistemu predstavlja potvrdu da tokom poslovanja sprovodite definisane hasap principe. Da biste dobili izjavu o implementiranom hasap sistemu potrebno je da imate implementiran hasap plan tj. hasap sistem u svom objektu.

Sertifikovani hasap sistem predstavlja hasap standard. Ne postoji jedinstveni hasap sistem koji se može primeniti za svako preduzeće ili ugostiteljski objekat.


HACCP plan ili HASAP sistem za bezbednost hrane, je pisani program (plan) koji se sprovodi tokom svih procesa prijema, pripreme i serviranja (ili pakovanja) prehrambenih proizvoda.
Nakon završenog uvodjenja hasapa, koji predstavlja stavljanje na papir sve ono što inače radite u ugostiteljskom objektu, zajedno napravimo Izjavu o implementiranom hasap sistemu, koja se može prevesti i kao Izjava o uvedenom hasap sistemu.

Ova izjava o hasap sistemu, se kreira i na osnovu stručnog i ličnog mišljenja angažovanih konsultana kompanije Kreativne Inovacije, koji vam izdaju i Sertifikat o odslušanom treningu tj. obuci za hasap. rantujete da vaše prostorije ispunjavanju uslove za poslovanje

Izjava o implementaciji hasap sistema Izjava o implementaciji hasap sistema  

 

Koliko traje izjava o implementiranom hasap sistemu ?


Dokle god poštujete sve ono što je papirološki definisano za vaše preduzeće, vaša izjava o implementiranom hasap sistemu je validna. Ova izjava prestaje da ima smisla, ukoliko prestanete da se bavite trenutnim biznisom i pokrenete neki drugi poslovni poduhvat. Ukoliko promenite poslovanje, a ostanete u svetu ugostiteljstva, potrebno je ponovo kreirati hasap plan, za novo preduzeće i ponovo napraviti Izjavu o implementiranom hasap sistemu.

Koliko košta da se dobije Izjava o implementiranom hasap sistemu ?


S obzirom da se Izjava o uvedenom hasap sistemu dobija nakon završenog procesa uvodjenja hasapa, dobijanje izjave vremenski traje oko mesec dana. Vreme zavisi od obima posla, broja zaposlenih zbog njihove obuke, udaljenosti objekta i sl.
Cena za uvođenje hasapa se kreće od 600 do 1000 eura. Cenu podelimo u nekoliko rata shodno mogućnostima i realnoj situaciji.

Izjava o hasap sistemu ili sertifikat ?


Sertifikacija hasap sistema nije obavezna prema Zakonu o bezbednosti hrane Republike Srbije. Niko vas zakonski ne uslovljava da sertifikujete hasap sistem. Prema našim saznanjima sa terena, od klijenata, kojih imamo preko 200, u većini slučajeva dovoljna je Izjava o implementiranom hasap sistemu, prema kojoj vi garantujete da vi i vaši zaposleni u objektu sprovodite definisane hasap principe. Hasap principi se odnose na Dobru Higijensku Praksu (DHP) i Dobru Proizvodjačku Praksu (DPP), odnosno Dobru Distributirnu Praksu (DDP) u slučaju da se bavite distribucijom. Sve ovo se nalazi u Izjavi o implementiranom hasap sistemu, koji šaljete svojim klijentima ukoliko im je potrebna.

Ukoliko su vam potreben bilo kakve dodatne informacije, slobodno pozovite 064-299-33-78 - ZORAN VOJVODIĆ.
Za detaljnije informacije o procesu uvodjenja hasap sistema, možete pogledati naredne linkove.

Izjava o implementaciji hasap sistema Izjava o implementaciji hasap sistema Izjava o implementaciji hasap sistema

Slične stranice:

- hasap ponuda
- hasap
- haccp
- hasap standard
- implementacija hasap standarda
- uvodjenje hasapa


Za preuzimanje "Vodiča za hasap" kliknite ovde.

Za preuzimanje "Zakona o bezbednosti hrane" kliknite ovde.